centralniUsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centralni usisivači

instalacijaCU

Šematski prikaz kućne instalacije

Centralni usisivači, takođe poznati i kao ugradni usisivači, su vrsta usisivača čija je instalacija ugrađena u konstrukciju zgrade slično kao instalacija vode i kanalizacije. Oni su konstruisani da otklanjaju prašinu i ostalu prljavštinu iz stanova ili kuća, tako što usisane čestice nečistoće šalju kroz cevinu instalaciju, koja je ugrađena u zidove i podove objekta, do kontejnera koji se nalazi u samoj centralnoj jedinici. Centralna jedinica se obično postavlja u nekoj pomoćnoj prostoriji van zone boravka, kao što je garaža, ostava, podrum ili neko mašinsko odelenje. Cevna instalacija se završava utičnicama za crevo. One se mogu nalaziti na zidu ili podu i služe da se u njih priključi crevo na koje se montiraju nastavci za čišćenje za najrazličitije namene. Na drški creva za usisavanje se obično nalazi i prekidač za uključivanje i isključivanje motora. Standardna dužina creva je 9 metara i to omogućava veliku slobodu kretanja bez promene utičnice.

Sedam razloga zašto ugraditi centralni usisivač u Vaš dom

1. Zdraviji vazduh

silentmaster

SilentMaster

Jedni od najvećih uzročnika alergija su grinje i mikroskopski paukovi koji nastanjuju Vaše tepihe, dušeke, mebl štof na nameštaju i plišane igračke. Hrane se malim ljuspicama naše kože koju stalno gubimo. Postoje u milionima u svakom domu. Sama ta stvorenja ne izazivaju alergije, već njihov otpad koji leti po vazduhu.
Dugoročno gledano, doprinos M.D. Manufacturing centralnog vacuum sistema je začuđujući. Zamislite da ste u stanju da stvarno uklonite alergente iz Vašeg doma, bez hemikalija ili teških radnih procesa!!! To je sada moguće, a Vaš dom će biti čistiji i zdraviji nego ikada. Svaka čestica prašine, svaka gljivica i grinja sakrivena duboko u tepihu, može da se usisa snažnim tresućim efektom posebnih priključaka (četki) i ukloni iz vašeg životnog prostora pomoću moćnog M.D. centralnog usisivača. Centralni vakuum sistem u potpunosti eliminiše recirkulaciju prljavog vazduha izduvavajući usisani vazduh van Vašeg životnog prostora.

2. Usisna snaga

Zahvaljujući 3 do 5 puta većoj usisnoj snazi od većine portabl usisivača, dobijate veću čistoću za manje uloženog vremena. Pošto se ugradni sistem, uglavnom, montira u garaži, podrumu ili nekoj sporednoj prostoriji, može imati veće i snažnije motore. Ova snaga će Vam omogućiti dublje čišćenje i skupljanje prašine u jednom prelazu, dok Vam je ranije za isti efekat trebalo i po nekoliko prelaza preko iste površine. Preporučeni standardni model može da usisa oko 90 litara vazduha u sekundi, za razliku od portabl usisivača koji za isto vreme usisa oko 30 do 40 litara vazduha.
Test sa 10kg brašna je pokazao da nema značajnijeg gubitka protoka vazduha ni pri tako velikom opterećenju.

3. Udobnost

Jednostavno priključite lako crevo u bilo koju od najbližih utičnica za crevo i spremni ste da usisavate. Prekidač za uključivanje motora se nalazi na kraju creva. Nema teških motora koje morate da vučete, gurate ili da nosite uz stepenice. Nema prekidača i električnih kablova o koje možete da se sapletete. Pogledajte našu Stealth električnu papučicu i komplet priključaka i videćete koliko je sve to lako za upotrebu. Uz to dobijate doživotnu garanciju na remen za papučicu.

4. Vrednost Vašeg doma

Kao i svi ostali ugradni sistemi, centralni usisivač podiže tržišnu vrednost Vašeg doma. Kupovinom centralnog usisivača (i to za manje novca nego što koštaju najbolji portabl usisivači) podižete vrednost Vaše nekretnine. Nije bitno da li je Vaš dom u izgradnji ili je već postojeći - centralni usisivač se može lako ugraditi u svaki.

5. Manje buke

nivo_buke

Nivo buke

Onog momenta kada stavite u pogon Vaš SilentMaster, razumećete zašto se tako zove. SilentMaster jedinica je tiša od većine popularnih portabl usisivača, a pored toga je i montirana van zone življenja (u podrumu ili garaži). Čućete sve važne telefonske pozive, vaša deca će moći mirno da spavaju dok Vi koristite centralni usisivač, a ni Vaš omiljeni TV program neće biti ometan (pogledajte priloženi dijagram). Tišina je zlatna!

6. Upotrebljivost

Koristite Vaš SilentMaster, uz desetine raznih priključaka koje možete dobiti uz njega, za čišćenje svih tipova podloga: tepiha, parketa, keramičkih pločica, zavesa, nameštaja, nepristupačnih ćoškova, stepeništa, plafonskih ventilatora, trakastih zavesa, automobila, tastatura, kućnih ljubimaca itd.

7. Ušteda troškova

Štedi Vaš novac pošto produžava trajnost Vaših tepiha, zavesa i nameštaja, zahvaljujući povećanoj snazi dubinskog čišćenja. Centralni usisivač je jedna od najboljih investicija u Vaš dom!

CartMaster

cartmaster

CartMaster

CartMaster je usisivač predviđen pre svega za poslovne prostore u kojima se ne predviđa adaptacija ili je adaptacija već izvršena tako da nije isplativo raditi naknadnu instalaciju za centralni vakuum sistem. To je ustvari SilentMaster smešten u kolica koja su konstruisana tako da se sa njima lako manipuliše. Napravljena su od materijala koji absorbuje zvuk, što praktično znači da je nivo zvuka pri upotrebi ovog profesionalnog usisivača sveden skoro na nivo šapata, to jest na 55 dB. Usisivč je opremljen električnim kablom dužine 9 m, koji se sam namotava na motalicu i crevom sa ergonomskom drškom dužine 9 m.

 

 

 

Galerija

akcija1akcija2cartakcija4akcija3uticnicavacpanakcija5akcija6