ostale

 

 

 

logo_delta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale folije

Pored programa krovnih i temeljnih folija nemačka firma Dörken proizvodi folije i za druge namene, a to su:

Folija za sanaciju unutrašnje vlage

Isušivanje vlažnih zidova u podruma često nije moguće. Zbog toga je veoma teško napraviti koristan prostor od vlažnih podruma. Rešenje za to je bobičava folija DELTA-PT.

DELTA-PT je bobičava folija od HDPE materijala, koja na sebi ima aplikovanu PE mrežicu. Ova folija pouzdano izoluje zidove iznutra i predstavlja izdržljivu i vodootpornu osnovu za maltere ili za gips kartonske ploče. Njenom primenom se u podrumu dugoročno obezbeđuje suva površina zidova.

Sa bobicama visine 8mm DELTA-PT omogućava vazdušni sloj između vlažnog podrumskog zida i maltera. Vlaga se može površinski isušivati provetravanjem preko otvora na DELTA-PT Profilima koji se postavljaju uz pod i tavanicu.

 

ptprofil
cirkulacija
malterisanje
gipsaneploce
DELTA-PT Profil
Cirkulacija vazduha
Malterisanje
Oblaganje gips-kartonom

 

 

 

 

 

Drenažni geotekstili

U svom proizvodnom programu Dörken ima i dve vrste geotekstila, DELTA-BIOTOPVLIES i DELTA-DRAINAGEVLIES.

DELTA-Biotopvlies je 115 gramski čupani geotekstil od polietilena. Koristi se kao sloj za filtraciju pri gradnji zelenih krovova ili kao zaštitni sloj ispod PVC-Teichfolie kod gradnji jezerca i ribnjaka.

DELTA-Drainagevlies je 70 gramski presovani geotekstil od polipropilena.Koristi se kao sloj za filtraciju kod drenažnih sistema, postavlja se oko drenažne cevi. Takođe se može koristiti i kao sloj za zaustavljanje rasta korova ispod staza.

geotekstil
biotop
drainagevlies
Geotekstil
DELTA-Biotopvlies
DELTA-Drainagevlies

 

 

 

 

Zaštitne folije za skele

Bilo da se radi o rekonstrukciji starog ili izgradnji novog objekta (zgrade, mosta ili slično) Delta zaštitne folije, koje se mogu postaviti na sve tipove skela, pružaju pouzdanu zaštitu od vremenskih uslova radnicima koji na njoj rade kao i zaštitu od prašine za okolinu. Vrlo su robusne i uz primenu dodataka za njeno kačenje mogu se koristiti više puta pošto su montažno demontažne. Prave se u dve varijante i to letnje - mrežaste i zimske - pune.

tex
plane
Dplanr
vezice
Letnja - mrežasta
Zimska - puna
Zimska - teškozapaljiva
Vezice

 

 

 

 

Zaštitne folije za gradilišta, stovarišta i ostale svrhe

Bilo da su male ili velike, za laku zaštitu ili vrlo robusne, DELTA zašitne folije imaju široku primenu. Napravljene su od polietilena ili polipropilena i nisu opasni zagađivači okoline. Otporne su na vodu, razne hemikalije, nisu otrovne i mogu se koristiti više puta. Izdržavaju ekstremne temperature, otporne su na UV zračenje. Kada više nisu potrebne mogu se bez problema baciti sa ostalim kućnim otpadom. Proizvode se u raznim veličinama.

zastitakrova
prekrivka
pokrivac
refleksnazacamac
Zaštita otvorenog krova
Zaštita raznog materijala
Univerzalna zaštita
Univerzalna zaštita

 

 

 

 

Folije za veštačka jezerca, ribnjake i fontane

Ako želite da oplemenite svoj vrt sa malim jezercem, ribnjakom ili fontanom DELTA PVC-TEICHFOILE je pravo rešenje za vas. Proizvodi se u dve debljine 0,5mm i 1,0mm, i ako se ugradi u skladu sa tehničkim propisima ima 10 godina garancije.

To je PVC membrana koja nije štetna za barske ribe i rastinje. Ne sadrži regeneratore, otporna je na korenje. Takođe se koristi i kao sekundarna hidroizolacija okd gradnje zelenih krovova.

Preklopi mogu da se vare ili da se lepe specijalnim lepkom DELTA-PVC Quellschweissmittel. Koristi se u kombinaciji sa DELTA-Biotop geotekstilom kao zaštitom od neravnina ma podlozi da ne bi došlo do bušenja folije.

teichfolie
pvclepak
DELTA PVC-Teichfolie
Lepak i geotekstil

 

 

 

 

Folije za plastenike

Dörken proizvodi posebne folije za plastenike i klijališta - DELTA-FOL SUV. To su troslojne, armirane, PE folije sa efektom protiv kapljanja i imaju petogodišnju garanciju.Otporne su na UV zrake. Proizvode se u raznim dimenzijama, od 2,0×3,0m do 8,0×15,0m.

Takođe u ponudi imamo i foliju za plastenike sa termo efektom - DELTA-WÄRMEFOLIE SUV. Pored gore navedenih osobina ima i to svojstvo da upija toplotu, a da odbija hladnoću. Ovo je armirana PE folija koja ima termo sloj sa vazdušnim balončićima u svom sklopu. Prodaje se sa trogodišnjom garancijom. Proizvodi se u dimenzijama 25,0×1,5m i 25,0×2,0m. Uglavnom se koristi za klijališta.

DeltaSUV
suvTermo
suv
DELTA-FOL SUV
DELTA-WÄRMEFOLIE SUV
DELTA-WÄRMEFOLIE SUV